Kadın, nadir görülen bir durum nedeniyle ailesinin yemek yemesiyle öfke dolu hissettiği bir durumla karşılaşıyor

Hayatı boyunca seslere aşırı hassasiyet getiren nadir bir durum nedeniyle kadın, ailesiyle yediği tek öğün olan Noel Günü yemeğini dört gözle beklemiyor. 32 yaşındaki Louise Lansbury, misofoni – seslere karşı aşırı hassasiyet – ile yaşamıştır.
Bu durum yıllar boyunca odasına kapatılmasına neden oldu ve birçok farklı sesle başa çıkmakta zorluk çekiyor, ancak başkalarının yemesi özellikle zorluk yaşamasına neden oluyor. “Duyu organımın çok hassas olduğunu her zaman fark ettim, etrafımdakilere göre her şey daha yüksek geliyordu” diyor Louise.
“Daha büyüdükçe, belirli seslerin beni öfkelendirmeye başladığını fark ettim ve son 10 yılda bu öfkenin öfkeye dönüştüğünü gördüm. Misofoniyi bir durum olarak keşfettikten sonra, genç yaşlarımdan beri bunu deneyimlediğime hiç şüphe yoktu.
“Her ne pahasına olursa olsun insanlarla yemek yemekten kaçınıyorum, öfkem hemen yükseliyor ve kendimi durumdan çıkarmazsam saldırabilirim. Basitçe söylemek gerekirse, birisi yemek yediğinde (hemen yanımda olması gerekmez) sanki kulağımın hemen yanında tam sesle.”